Nederlands Trends

Wat zijn de raamdecoratietrends voor 2021?

Elk jaar opnieuw worden diverse trends bepaald, zo ook voor raamdecoratie. Ben je dus jouw woning aan het (her)inrichten en wil je dat volgens de laatste mode doen? Dan is dat artikel helemaal voor jou!

Haal de natuur in huis

Het is iets wat al veel langer speelt: natuurlijke elementen in de woning. Denken we aan de vele planten in huis of het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout in de inrichting. Deze trend trekt zich nu door naar de raamdecoratie, waar we vooral kiezen voor houten jaloezieën of gordijnen in aardetinten.

Opvallende raamdecoratie

Compleet tegenovergesteld aan de vorige trend is dat jouw raamdecoratie goed mag opvallen in jouw woning. Wie hier de voorkeur aan geeft, kiest het best voor contrasterende kleuren. Daarmee bedoelen we: stel dat je een muur in het pastelgroen geschilderd hebt, dan mogen de gordijnen gerust donkergroen zijn. We toonden hier al meerdere voorbeelden van op onze Instagram-account. Neem gerust een kijkje en ontdek de luxueuze uitstraling van deze trend!

(Te) lange gordijnen

We geven dit vaak als tip voor mensen die een bepaalde ruimte in hun woning groter willen doen lijken. Maar in 2021 wordt het dus een gewoon iets. Wie zijn gordijnen nonchalant op de grond laat hangen, creëert een ongedwongen en stijlvolle sfeer in zijn woning.

Transparante (rol)gordijnen

2020 was waarschijnlijk het jaar waarin we meer dan anders thuis zijn geweest. Dat opgesloten gevoel willen we dan ook absoluut kwijt. Dat uit zich ook in de keuze qua raamdecoratie. In 2021 kiezen we met z’n allen steeds vaker voor transparante gordijnen en rolgordijnen. Weg gesloten gevoel, weg donkere ruimtes!

Energie besparen

Net doordat we zo vaak thuis zijn geweest, willen we in 2021 wat meer energie besparen. Raamdecoratie kan hier een cruciale rol in spelen. Kies voor gordijnen uit een dikkere stof of voor plisségordijnen. Hun honingraatstructuur creëert een stilstaande luchtlaag waardoor de warmte binnen blijft en de kou buiten én ook andersom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: