Nederlands Tips & tricks

Raamdecoratie voor studenten

Als student kies je ervoor om lekker op hotel Mama te blijven of trek je de wijde wereld in en ga je op kot. Hoe dan ook, is het leuk om je kamer of kot mooi in te richten. Raamdecoratie is hierbij belangrijk. Je wilt bijvoorbeeld voldoende privacy en niet te veel of te weinig lichtinval. Wij geven je enkele tips over hoe je raamdecoratie optimaal kan inzetten.

1. Privacy

Heb je veel inkijk in je slaapkamer of kot? Dan zijn lichtdoorlatende rolgordijnen dé oplossing. Zo kan niemand naar binnen kijken én kan je tijdens het studeren even lekker naar buiten staren. Bovendien heb je altijd voldoende daglicht binnen, wat je weer de nodige energie qua verlichting bespaart. Wil je ’s avonds de ruimte kunnen verduisteren? Combineer jouw lichtdoorlatende rolgordijnen met verduisterende overgordijnen.

2. Kleine ruimte

Is jouw kamer of kot relatief klein? Ook hier kan raamdecoratie een belangrijke rol spelen. Kies voor gordijnen in een lichte kleur (wit, beige, pastel) van de vloer tot het plafond. Deze slepen bij voorkeur ook een beetje op de grond. Zo creëer je de illusie van een grotere ruimte. Je kan ook gordijnen kopen die een pak breder zijn dan het raam. Die verlengen jouw muren optisch, waardoor jouw kamer of kot ook groter lijkt.

3. Room divider

Het is misschien ook leuk om de verschillende functies in jouw slaapkamer of kot van elkaar te scheiden door middel van een gordijn. Dat oogt minder zwaar en op die manier word je niet continu herinnerd aan de berg studiewerk die op je ligt te wachten. Of zien eventuele bezoekers jouw rommelige bureau of je bed niet.

4. Isolerende werking

In kleinere ruimtes wordt het in de zomer al snel warm. Koop daarom raamdecoratie met een isolerende functie of in het wit. Die houdt de warmte wat buiten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: