Nederlands Tips & tricks

Zo kies je de perfecte raamdecoratie voor de kinderkamer

Als ouder wil je dat je kind zich voluit kan uitleven in zijn of haar slaapkamer. Maar je wil ook dat hij of zij zich er volledig kan ontspannen, goed kan slapen en vooral dat het er veilig is. Het aanbod aan raamdecoratie is dan ook overweldigend: overgordijnen, rolgordijnen, vouwgordijnen of plisségordijnen. Ze lenen zich allemaal tot het mooi aankleden van de kinderkamer. Baseer je keuze daarom op 5 onderstaande criteria.

Veiligheid

Gordijnen moeten sowieso gemaakt worden volgens Europese veiligheidsnormen. Die stellen onder meer dat de kettingen en touwen van bijvoorbeeld rol-, vouw- of plisségordijnen niet te lang mogen zijn. Bovendien is het niet onverstandig om die vast te zetten zodat je kleintje er niet naar kan grijpen.

Verduisterende raamdecoratie

Slaap is cruciaal voor ons functioneren, en voor je kleintje geldt niks anders. Het is wetenschappelijk bewezen dat we allemaal beter slapen in een donkere ruimte. Kies daarom voor verduisterende gordijnen. Die zijn ook perfect voor tienerkamers waar al vaker achter computerschermen gewerkt wordt. Zo valt er geen binnenkomend licht op het scherm.

Thermische gordijnen

Zoals je weet, kunnen baby’s en peuters hun lichaamstemperatuur nog niet zelf regelen. Het is daarom belangrijk om de temperatuur in de kinderkamer onder controle te houden – niet te warm en niet te koud. Raamdecoratie met bepaalde thermische eigenschappen zorgt ervoor dat de warmte tijdens de zomer niet binnenkomt en dat die tijdens de winter niet verloren gaat.

Wasbaar

Zeer handig in ieder onderdeel van de woning: afwasbaarheid! Net zoals je in de speciaalzaak afwasbare verf kan kopen, bestaat er ook wasbare raamdecoratie. Perfect voor kinderen!

Trek de kleurkaart

Een kinderkamer met een spatje kleur zorgt al onmiddellijk voor een andere uitstraling. Wist je dat men voor een babykamer bijvoorbeeld rustgevende kleuren adviseert in functie van ontspanning en goede slaap? Denken we aan pasteltinten en lichte kleuren. Voor peuters en kleuters daarentegen mag het dan weer wat vrolijker met felle kleuren of wat stoerder met donkere kleuren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: