Nederlands Tips & tricks

Welke raamdecoratie hang je het best in je badkamer?

De badkamer moet zowat de moeilijkste ruimte in je woning zijn als het aankomt op het kiezen van raamdecoratie. Je moet namelijk rekening houden met hoe vochtig het er kan worden als je een bad of douche neemt. En ouders bekijken best even of het gespetter van de kids in bad tot aan de gordijnen kan komen. Vocht is, naast privacy en lichtinval, de belangrijkste factor waarmee je rekening moet houden voor je raamdecoratie.

Vocht in de badkamer

Badkamers met een hoge vochtigheidsgraad komen vooral voor in oudere huizen die niet goed geïsoleerd zijn. Daar hangt al snel een soort ‘mist’ tijdens het douchen of het nemen van een bad. Heb je dergelijke badkamer? Dan vermijd je het best raamdecoratie uit materialen zoals hout of textiel. Maar wat kies je dan het best? Er zijn gelukkig heel wat mogelijkheden!

Aluminium en pvc jaloezieën

Deze types raamdecoratie zijn een uitstekende keuze voor jouw badkamer. Ze zijn niet alleen vochtbestendig maar ze zijn ook kantelbaar. Daardoor bepaal je zelf de mate van privacy én hoeveel licht er in je badkamer binnenvalt. Aluminium jaloezieën hebben bovendien ook een isolerende werking. Ze houden je badkamer tijdens de winter dus lekker warm en tijdens de zomer voldoende koel.

We kunnen ons echter inbeelden dat sommigen onder jullie graag houten lamellen in jullie badkamer verwerkt hadden. Geen paniek: onze pvc jaloezieën zijn ook beschikbaar met een houtimitatie coating. Zo is je badkamer en praktisch als trendy tegelijk.

De klassiekers

Een mooi rolgordijn of plisségordijn staat altijd en overal mooi. Kies voor je badkamer wel voor een vochtbestendige stof. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken over beschadigde gordijnen.

Wat met goed geïsoleerde badkamers?

Dan maakt het weinig uit welke raamdecoratie je kiest! We raden je wel aan om voorzichtig te zijn met natuurlijke materialen zoals hout, want die kunnen ietwat verbuigen als ze regelmatig in contact komen met vocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: