Geen categorie

4 tips voor het kiezen van de perfecte raamdecoratie

Een woning inrichten is niet altijd even gemakkelijk. Nadat je de nodige materialen voor vloer, keuken en meubelen gekozen hebt, komt het erop aan om met accessoires de sfeer in je huis compleet te maken. Accessoires kunnen kussens en plaids zijn maar ook raamdecoratie valt onder deze noemer. En daar wordt het voor veel mensen moeilijk want: welke raamdecoratie kies je voor welke ruimte? Wij geven je 4 tips die je keuze gemakkelijker maken. 

TIP 1: wat heb je nodig in welke ruimte?

Elke ruimte in je woning heeft een andere functie. Veel mensen hebben het in hun slaapkamer bijvoorbeeld het liefst helemaal donker. Er mag geen straaltje licht naar binnen vallen als ze slapen. Verduisterende rolgordijnen met zijgeleiding of gevoerde overgordijnen zijn hier vaak een goede optie. In je woonkamer heb je dan weer nood aan privacy, wil je niet dat iedereen zomaar kan binnenkijken zonder aan lichtinval in te boeten. Dan kies je het best voor lichtdoorlatende rol– of overgordijnen. Jaloezieënvouw– of duo rolgordijnen zijn hier ook een optie. En de badkamer? Daar krijg je het liefst wat licht binnen zonder dat mensen je in je blootje zien staan. Rolgordijnen of jaloezieën coveren beide aspecten. 

TIP 2: zijn de gordijnen de eyecatchers van jouw interieur?

Sommige mensen willen graag elementen in hun woning die in het oog springen. Met gordijnen kan je dat perfect doen. Desondanks kiezen weinig mensen voor knalrode of felgele raamdecoratie. De kleurkeuze beperkt zich vaak tot de standaardkleuren zoals witgrijscrème en zwart. Wil je toch iets anders waarmee je uit de band springt? Dan zijn kleuren zoals antraciet, bruin en groen momenteel zeer populair. 

TIP 3: wat past in je woning?

En dan hebben we het niet alleen over kleur en materiaal. Kijk ook even naar het type ramen die je in je woning hebt. Voor een breed schuifraam ga je bijvoorbeeld geen jaloezieën hangen maar misschien eerder een overgordijn in een mooie stof. Jaloezieën of lamellen zijn vandaag heel trendy maar moeten ook op je ramen én in je interieur passen. Beslis dus niet te snel. Vraag – indien mogelijk – gratis kleur- en productstalen aan die je voor je ramen of bij je meubels kan houden. Zo kies je de perfecte raamdecoratie in de juiste kleur voor jouw woning. 

TIP 4: al gedacht aan extra isolatie?

Het is een aspect dat je niet meteen aan raamdecoratie linkt maar het is wel degelijk belangrijk. Want hoe goed je woning ook geïsoleerd is, het kan geen kwaad om met je raamdecoratie extra te isoleren. Ramen bijvoorbeeld geven namelijk wel wat kou af. Met gordijnen kan je die kou tegenhouden, ook al moet je een iets dikkere stof kiezen of je gordijnen laten voeren. Je gordijnen houden echter ook warmte binnen en buiten. Heb je bijvoorbeeld een woning waar de zon de ganse dag op schijnt én die dus opwarmt? Kies dan voor gordijnen in een kleur dat licht afstoot zoals wit. En weet dat je hierbij niet al je gordijnen volledig in het wit moet steken. Je kan ook perfect de achterkant – langs raamzijde – in het wit laten uitvoeren en de decoratieve voorkant in een ander kleur laten uitwerken. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: