Nederlands Producten

De vele voordelen van verduisterende (rol)gordijnen

Verduisterende (rol)gordijnen zijn aan een opmars bezig. We zagen ze vroeger vooral in de slaapkamer maar merken dat ze nu steeds vaker in de woonkamer geïntegreerd worden. Benieuwd waarom je voor dit type raamdecoratie zou kiezen? Wij lijsten de voordelen voor je op!

Wat?

Voordat we er in vliegen, even een verduidelijking. Verduisterende (rol)gordijnen zijn zo ontworpen om maximale verduistering te garanderen en er dus voor te zorgen dat er niks van licht binnenkomt. Zo worden gordijnen bijvoorbeeld gevoerd om dit te bekomen. In het geval van rolgordijnen wordt er voor een doek uit een verduisterende stof gekozen of wordt de stof bewerkt met een specifieke coating die binnenvallend licht tegenhoudt.

Je hebt het zelf in de hand

Dankzij dit type raamdecoratie bepaal je zelf waar en wanneer je het donker maakt. Goed voor een optimale nachtrust of voor een siësta tijdens het weekend. Maar ook perfect voor als je tijdens een rustige zondagnamiddag TV-kijken wil voorkomen dat het zonlicht op jouw scherm valt.

Extra isolatie

Gevoerde gordijnen of verduisterende rolgordijnen hebben ook een uitstekende isolerende functie. Ze houden de warmte in de zomer buiten en houden die in de winter binnen.

Privacy

Geen nieuwsgierige blikken meer van buren of voorbijgangers. Met verduisterende (rol)gordijnen heb je niks van inkijk van buitenaf en kan je in alle privacy genieten.

Goed voor je gezondheid

Een goede nachtrust is één van de belangrijkste elementen voor een goede gezondheid. Verduisterende (rol)gordijnen zorgen er niet alleen voor dat je écht goed slaapt in het pikdonker maar zorgen er ook voor dat je minder snel wakker wordt door binnenvallend licht.

Uitstraling

Een voordeel dat specifiek op de gordijnen speelt. Gordijnen die gevoerd zijn, hebben een mooie volle uitstraling dankzij die voering, waardoor je raamdecoratie er luxueus en exclusief uitziet.

Goedkoop

Kies je voor verduisterende rolgordijnen? Dan weet je ongetwijfeld dat die een pak goedkoper zijn dan de installatie van rolluiken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: