Nederlands Tips & tricks

Hoe kan raamdecoratie mijn woning groter laten lijken?

Je hebt het vast al gelezen: er wordt steeds kleiner gebouwd. Om niet het gevoel te hebben dat je in een hok leeft, moet je jouw woning zo optimaal mogelijk inrichten. Wist je dat raamdecoratie jouw woning optisch groter kan laten lijken?

Kies voor witte of lichte kleuren

Het is algemeen geweten dat witte en lichte kleuren een ruimte volledig kunnen ‘opentrekken’. Kies daarom voor witte gordijnen of raamdecoratie in een lichte kleur, en combineer die dan ook met meubels in een lichte kleur. Moeten je gordijnen verduisteren? Denken we aan een slaapkamer. Laat ze dan voeren of combineer overgordijnen met een verduisterend wit rolgordijn. Blijf ook weg van gordijnen met patronen. Genieten die toch jouw voorkeur? Kies dan voor grote patronen. Wist je trouwens dat strepen je ook kunnen helpen in het scheppen van deze optische illusie? Horizontale strepen laten een ruimte namelijk breder lijken, terwijl verticale strepen – zoals verticale lamellen – een optisch hoger effect creëren.

Laat je gordijnen wat op de vloer vallen

Veel mensen vinden het slordig en totaal niet praktisch als hun gordijnen wat over de vloer slepen. Maar laat het nu net zeer luxueus ogen als je dat wel doet. Bovendien laat ook deze truc een ruimte hoger lijken dan ze eigenlijk is.

Breder dan het raam

Gordijnen die breder dan het raam zijn én die je laat doorlopen over een deel van de muur, creëren de illusie van grote, brede ramen. Zorg er hierbij voor dat je gordijnen het raam zo weinig mogelijk bedekken als ze open zijn. Op die manier krijg je zoveel mogelijk licht binnen, wat de nodige ruimte ook weer ten goede komt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: