Nederlands Trends

Een vooruitblik naar de raamdecoratietrends voor 2020

Het is aftellen geblazen naar het nieuwe jaar. En een nieuw jaar, dat brengt nieuwe trends met zich mee, ook in de wereld van raamdecoratie. Daarom blikken we graag even vooruit naar wat in 2020 ‘hot’ is op het gebied van raambekleding.

1. Warme kleuren

We haalden het eerder al aan: veel mensen durven in hun interieur niet werken met grote kleurpartijen. Maar in 2020 wordt het een trend om dat net wel te doen. Denken we aan warme kleuren zoals okergeel, koper, petroleumblauw en veel andere kleuren. Ben je niet zeker of bepaalde kleuren in je interieur passen? Maak een moodboard of bestel onze gratis kleurstalen!

2. De perfecte match met print- of fotobehang

Je leest het goed: print- en fotobehang zijn terug aan een opmars bezig. Dit betekent dat je je in de kinderkamer – maar ook in je woonkamer – volledig kan laten gaan. Zo kan je kiezen voor een jungle-print, die je combineert met houten lamellen. Of flamingobehang in combinatie met oudroze gordijnen voor de slaapkamer van je dochter.

3. 2020 is groen

En dat is het in veel opzichten. Denken we aan de almaar groeiende aandacht voor het klimaat en duurzaamheid. Of de plantentrend in 2019, waar woonkamers ineens vol met planten stonden. In 2020 trekken we die groene trend dus door en is het niet ongewoon om een donkergroene zetel te combineren met mintgroene muren en groen doorzichtige gordijnen.

4. Neutraal en natuurlijk

Als gevolg van de klimaattrend, halen steeds meer mensen ook natuurlijke materialen in huis. En dergelijke materialen, zoals hout, combineren we nog altijd het liefst met neutrale tinten zoals wit, beige, zwart en grijs. Met een Scandinavisch interieur – vooral wit – inclusief zwarte houten lamellen, vink je hier alle vakjes af.

5. Gordijnen als eyecatchers

Tot slot blijven we het herhalen: zet je gordijnen in als eyecatchers van je interieur! Durf eens gek doen en ga voor die olijfgroene gordijnen. Ze zullen perfect tot hun recht komen op die houten vloer en met die lichtgrijze zetel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: