Nederlands Tips & tricks

Hoe kies je de juiste kleur raamdecoratie?

De kleuren in je interieur bepalen de sfeer in je huis. Toch zijn we allemaal grijze mussen op het gebied van interieurinrichting. Niet omdat we niet willen, we hebben er gewoon geen flauw benul van welke kleur(en) we moeten kiezen. Gelukkig voor jou kunnen we je bij Cobli daarbij begeleiden. 

Alles hangt af van de ruimte

We weten dat we in herhaling vallen maar kleurgebruik is afhankelijk van de ruimte in je woning. Zo ga je in je bureau en slaapkamer werken met rustige kleuren, terwijl je in je woonkamer gemakkelijk een kleur als petroleumblauw of oker zou kunnen integreren. Maar je wilt niet dat je woning een kakafonie van kleuren wordt. Hou daarom volgende regel in gedachten bij het inrichten van je kamers: 20% van de ruimte mag in een opvallende kleur, de overige 80% hou je zo neutraal mogelijk. Nemen we de woonkamer als voorbeeld: je kan de muren schilderen in beige en gaan voor een okerkleurige zetel of antracietkleurige gordijnen – misschien best niet de combinatie van beiden. 

Welke kleur kies je nu het best?

“Les goûts et les couleurs ne se discutent pas”. Onze lievelingskleur mag dan groen zijn, die van jou is het dat misschien totaal niet. Kleur is dus heel persoonlijk. Toch zijn er een paar basistips die je kunnne helpen bij het bepalen van de kleur van je raamdecoratie of een accentkleur voor alle kamers in je woning. 

  • Trends zijn leuk maar tijdelijk. Kies dus voor een tijdloze kleur! En nee, dat hoeft niet per se wit te zijn. Denken we bijvoorbeeld aan oker. 
  • Warme en donkere kleuren en tinten ademen gezelligheid uit. Die sfeer wil je vooral creëren in je woon- en eetkamer en de keuken
  • Kouden tinten brengen dan weer rust. Perfect voor je bureau en slaapkamers
  • Bestaat je woning uit kleine ruimtes? Ga dan voor lichte tinten en pastelkleuren. Die laten een ruimte groter lijken. 
  • Neutrale kleuren bestaan meestal in verschillende varianten. Denken we aan wit: ons assortiment telt maar liefst 191 producten in verschillende kleuren wit
  • Kwam je online een mooie kleur tegen? Vraag dan zeker een staal aan. Op je scherm kan een kleur er namelijk anders uitzien dan in het echt. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: